De jeugd heeft de toekomst

Je hebt het vast weleens voorbij horen komen: De jeugd heeft de toekomst! Maar is dat echt zo? Tuurlijk! Maar de jeugd (en ouders) lopen weleens tegen zaken aan of hebben vragen. Ik spreek uit eigen ervaring, als moeder. Kun je op die vragen ook een antwoord krijgen? Ja, maar je weet soms niet met welke vraag je waar terecht kunt. Lang leve Google zou je denken, nou ook daarin kun je verzuipen en ook veel is nog niet goed vindbaar.
Er is een enorm jeugdaanbod, maar bij wie je moet zijn, is soms nog erg onduidelijk. En dat wordt nu en beeld gebracht! Ook zou je als ouder soms willen dat partijen (meer) gaan samenwerken of open staan voor samenwerking. En ook daar wordt aan gewerkt!
Over het algemeen probeer ik werk en privé gescheiden te houden, maar momenteel ben ik met mijn werk betrokken bij het project ‘Ieder kind in zijn kracht!’ en ik vind het zó belangrijk vanuit mijn ervaring en dat ik het met jullie wil delen.
Marijn Klok is verbindend kwartiermaker van dit mooie project en organiseert op 30 november en 1 december twee bijeenkomsten.
Wat hebben we een enorm aanbod voor de jeugd in Midden-Drenthe. Wat doe jij voor de jeugd in Midden-Drenthe? Ben je werkzaam in het onderwijs, logopedist, coach, fysiotherapeut, dyslexie- dyscalculiebehandelaar, werk je in de kinderopvang, gezondheidszorg jeugd, of ben je anderzijds betrokken met/bij de doelgroep jeugd (0-18 jaar). Dan zoeken we jou! Jouw aanbod hoort dan natuurlijk ook op de aanbodkaart 2023.
Op 30 november (9.30-11.30 uur – gemeentehuis Midden-Drenthe) en 1 december (19.30-21.30 uur – Kompas Smilde) wordt er een start gemaakt. Twee doelen:
1: Overzicht aanbod: creëren van een aanbodkaart 2023 voor de jeugd (domein overstijgend)
2: Netwerken: Versterken en verbinden van de onderlinge relaties
Zie ik je op een van de bijeenkomsten? Jawel toch!
En….deze foto kwam onlangs weer voorbij, dus gewoon leuk en ze zijn onderdeel van de doelgroep, daarom deel ik m 😉
Afgelopen vrijdag gingen ze al helemaal alleen naar het zwembad om te gaan discozwemmen, time flies!